Tuesday, February 25, 2014

Hari cuti tanpa cuti


LMAO
aku tak tahu mana dapat idea tajuk
tapi aku tulis je la mana yang datang dalam kepala

semalam aku tak boleh tidur
gatal tangan bancuh kopi jam 9 malam ke atas
memang tak boleh tidur lah kan?
sudahnya , hampir jam 3 pagi baru boleh lelap
tu pun sebab rakan di twitter dah marah
ahh , aku sayang mereka

siapa mereka?
aku punya dua akaun twitter
satu adalah akaun peribadi ( yang aku dah lama tak buka )
lagi satu adalah akaun sendiri juga ( cuma aku selalu buka , dan aku cakap perkara yang aku suka )
lebih peribadi kerana di sana aku lebih berbicara soal idola
haha

dan mereka adalah Babys
( kebanyakannya )

Babys adalah nama fandom untuk artis B.A.P
kami bagai satu keluarga besar
Babys + Babys
Babys + B.A.P
B.A.P + Babys

akaun di sana
aku lebih terbuka
kerana ramai kenalan dari luar yang aku kenali
dan aku rasa aku lebih rasa bebas di sana
tak semua mampu untuk terima apa yang kau minat
jadi apabila aku kumpul mereka yang sekepala
nah ~ tak habis cerita la jawabnya

semalam aku cerita pada mereka
aku tak boleh tidur
sebab minum kopi
mereka suruh aku buat itu dan ini
dan tidur setelahnya

sebenarnya aku rancang nak buat macam-macam waktu cuti ni
tapi tak semua terlaksana
kpop punya pasal
haha
februari ini
B.A.P membuat comeback 
dengan album FIRST SENSIBILITY
semua stages
semua awards
hampir semua aku akan cuba ikut
berdasarkan kelajuan internet di rumah
apabila ada LIVE stage
aku kena ikut streaming line
jadi terpaksa ikut waktu Korea
yang mana lebih satu jam awal
laju internet , laju la update
kalau tidak
ada la cara yang lain
yang panjang untuk di cerita kan

sekarang
aku tak tahu nak rasa apa
semester hampir bermula
aku tak berapa bersedia untuk masuk
dan hadir ke kampus baru
aku tak tahu kenapa

ada rasa sedih yang aku tak mampu cerita
ada rasa malas yang aku tak mahu bendung

maka aku habiskan sisa cuti ini menghabiskan saki tugasan yang ada
tunggu lah beberapa ketika
harapnya keadaan di tempat baru
memberi makna berbeda

sehingga lain entry
maaf
entry kali ini agak membosankan sedikit



P/S :
I am so mad with eyk for the sake 
that they talked bad about our boys
thanks
wishing you all the best *****



Saturday, February 22, 2014

Lies


ain't it actually hard to lie?
don't you think so?
telling lies to others would not only hurt yourself 
but to others too

everyone knows it
you can even search the meaning in the dictionary
epic isn't it?

I heard about lies
a lot 
and it makes me feel sick of it
sick to the extend that I wont put my concern on it

I heard it
the lies
with my own ears
in front of my eyes

I am not a dumb
who would make it hidden from my world
like its a paint that you can throw away

I am not even deaf
who could hide my ears
pretending that I didn't hear whatever that you say

I am not even a robot
who doesn't know how to feel sad about it
but I always say
" let it be , I am use to it "

did you hear my heart screaming?
I have been growing with the lies
and it hurts me no more
but as i grow up
it becomes clearer
and it hurts me once again

I have been living under blindness
I might be created under a shadow
and people would always say that I never appreciate what I have
well did you see the scar that I have?
did you see the tears that I drop off

unable to do anything is my hardest pain
seeing people around me being hurt makes me hurt more
showing a happy side of me
makes me sick
and you know
because of this
I am good at telling lies

thus don't blame me
because I didn't gain it myself
I can't even ignore it
because it wondered around me
since I was born

yeah
its my fault
that's what you want right?

are you happy?




Tuesday, February 18, 2014

Monday, February 17, 2014

apa yang anda perlu tahu tentang subjek semester 3 - UiTM AM225 ( simple descriptions )


terima kasih pada yang sudi melawat entry ini

alright , lets just proceed

sebenarnya result baru je diumumkan
14 haribulan haritu
memang nak tunggu result keluar dulu pun
baru nak tulis entry ni
so boleh la bagi description lebih sikit mungkin
( walaupun masa tu aku tak ingat sangat pun subjek apa yang aku dah ambil :P )

pada dasarnya
subjek semester tiga akan lebih memeningkan kepala
( masa nak daftar ) sebab dah bermula subjek elektif

untuk semester tiga ni
kita akan ada 9 subjek
1 elektif
1 bahasa ketiga
1 kokurikulum
dan 6 subjek utama



6 subjek utama

1 ) CTU 553 - ETHNIC RELATIONS
2) LAW 503 - ADVANCED BUSINESS LAW
3 ) BEL 462 - READING AND CRITICAL THINKING
4 ) ACC 180 - FINANCIAL ACCOUNTING
5 ) ADM 551 - HUMAN RESOURCE MANAGEMENT
6 ) PRO 458 - PUBLIC RELATIONS

3 Subjek Elektif ( pilih satu sahaja )

1 ) ADM 510 - QUALITY MANAGEMENT
2 ) ADS 510 - INTERNATIONAL RELATIONS
3 ) ADS 402 - SOCIAL MARKETING

Bahasa Ketiga ( Third Language ) - Pilih satu sahaja

1) BAHASA ARAB
2) BAHASA JEPUN
3) BAHASA PERANCIS
4) BAHASA MANDARIN

#BAP2NDWIN ( MUSIC CORE ) AND #BAP3RDWIN (INKIGAYO)


Hi 
I have been a bit lazy to update
so if there is any readers that follow any updates
about B.A.P here
I am so sorry

well
I will just combine the news that happened 
yesterday ( 140216 ) and on 140214




#BAP2NDWIN
#MUSIC CORE
#140214








#BAP3RDWIN
#INKIGAYO
#140216









Honestly
I have been spazzing a lot during the show
So I don't why 
but I am not going to write much here
kkk

I am going to say
as an international fan
we have tried our best to help
and I am one of those fan
who would crazily tweet , put the hashtag ,
vote for them even I dont understand Hangul,
send messages
write about them
etc

( even the SNS points end up to 1000/1000 )
 I am still surprised but happy for that !!!

but I am sure
it all worth the effort since seeing them winning make us all happy
tehee

thanks to all BABYs
for translating , for keep on updating about them
for spazzing about them with me
because we all get united for these boys
I am so happy to be in this fandom
lets try harder in the future



CONGRATS B.A.P !!!
Best. Absolute. Perfect





#BAP1004 #BAP1STWIN #BAP2NDWIN #BAP3RDWIN
#BAPWORLDROOKIE #FIRSTSENSIBILITY

Thursday, February 13, 2014

B.A.P @ After School Club Ep45 Live on FEB 19 - 5PM (KST)





B.A.P will appear at AFTER SCHOOL CLUB 
on 19 Feb 2014
at 5 PM ( KST )

* If you are watching from Malaysia , it will be at 4pm :)

# There a lot of surprises coming for this comeback
I hope they managed to survive it
and get good rest as well
^^

It has been a long time for them to re-appear at 
ASC ( After School Club )

so for any updates
this is ASC's twitter account : https://twitter.com/arirang_ASC

MY FIRST SENSIBILITY ALBUM HAS ARRIVED !!!


So yeorobun
I just got my FIRST SENSIBILITY ALBUM
hoyeah !!!!!!!!!

It just arrived
and I straightly took a picture of it
( this is overexcited but nay , i dont care )
haha

so here !!!




ehm
so that is my album
can you see the white paper that I hold in the picture?
so that basically is the resit that I got when I purchased this album


this is actually my first time buying with this online shop
and it is pretty cool since everything is organized 
and been explained clearly


all the things that you bought from them are coming straight from Korea
and so far , I never found any kpop online who put the resit together
but this online shop is an exceptional


anyone who interested to buy from them
do visit their page 


basically this Kpop shop have their own Q&A note
that they will notify all users to understand them first
before asking any questions



best part from this Kpop Shop is ... ( this is taken from their Q&A note )

***All our album is reflected to Hanteo Chart, our album all buy from LEESMUSIC, we will give out 1 album 1 receipt*** (Except for some old album not available at Leesmusic, we will try to buy from other way)



and you need to have an ID to buy from them
give it try 
to buy from them
I am sure you are going to like it
^_^


( since I am a type of buyer who doesn't question much , 
so usually I will just wait for the item to arrive ~
 well , logically 
if you buy things online ,
 you must at least have some trust them with your information isn't it? 
So don't be a customer who always question things if it is not needed ^^ )




these are the items that you will get when you buy 
B.A.P FIRST SENSIBILITY ALBUM


  1. CD
  2. 52p Photo Booklet
  3. Photo Card 7types Random (1pc)
  4. POSTER : (Valid till Stock Last )



* usually if you make a pre-order , the poster will be provided

why?
because you pre-order it?

hee


the 3rd item is Photocard isn't it?
for this album , they only give you a photocard
which means
you will get a random photocard of B.A.P's picture

and mine is BANG YONGGUK !!!
hee


* I got the leader's picture , kyaa ~




so yeah
I got my birthday present already 
( though I bought it myself )
hahaha



see ya ^^

#BAP1004 #BAP1STWIN #BAP2NDWIN #BAPWORLDROOKIE

140212 #BAP1004 #BAP1STWIN #BAPWORLDROOKIES #BAP2NDWIN











TODAY IS THE BEST DAY AMONG ALL DAYS
SINCE THE DAY OF WHEN B.A.P DEBUT !

I STILL CAN'T BRAIN THE MOMENT WHEN I SAW THEM 
HOLDING THAT TROPHY

OMG , WE HAVE BEEN WAITING FOR LONG !
SERIOUSLY , I AM NOT KIDDING

CONGRATULATIONS B.A.P
CONGRATULATIONS BABYs

WE ALL KNOWS HOW HARD B.A.P HAS BEEN WORKING
FOR THESE 2 YEARS
WE ( BABYs ) NEVER MISS ANY STEPS BEHIND THEM
WHICH MEANS 
THEIR PERFORMANCE AND ACTIONS ARE
THE THING THAT WE ALERT OF

IT HAS BEEN QUITE A JOURNEY
AND TODAY WE ARE SO HAPPY THAT AT LAST
B.A.P CAN GRAB THE WIN IN THEIR HAND

YOU SHOULD SEE THEIR TEARS AND BABYs'
I STILL CAN'T FORGET
UNTIL NOW
I AM SO HAPPY
FOR GOD SAKE
I WAS CRYING

STREAMING THE LINE
TRANSLATING ALL VIDEOS
TRYING HARD TO UNDERSTAND KOREAN LANGUAGE
TRYING TO GET INTO THE KOREAN PAGE TO VOTE
SPREADING THE WORDS TO INCREASE THE VIEWS
ETC

BEING AN INTERNATIONAL FAN
SOMEHOW THERE ARE SOME CIRCUMSTANCES 
THAT MAKE US A BIT DIFFERENT FROM KOREAN FANS
BUT I AM SURE
THAT IS A CHALLENGE THAT WE ALL LOVE TO DO
BECAUSE WE LOVE OUR IDOL SO MUCH



YOU DESERVE IT B.A.P !!!



THIS IS THE PICTURE AT SHOW CHAMPION TODAY
THEY WON THEIR FIRST AWARD
THE FIRST HASHTAG TRENDING TODAY
SHOW CHAMPION HAPPENED TO BE AT 6PMKST
 THE HASHTAG AT THAT MOMENT WERE
#BAP1004 #BAP1STWIN
AND THIS HASHTAG  RANKED FIRST WORLDWIDE
KYAA ~ 



AND RIGHT AFTER THE SHOW CHAMPION
THEY RUSHED TO GAON AWARDS
THIS HAPPENED AT 7PMKST
THEY WON THE WORLD ROOKIE AWARD
THEN THE HASHTAG OF
 #BAP1004 #BAP1STWIN #BAPWORLDROOKIES #BAP2NDWIN 
WERE TRENDING AT TWITTER



SCREEN CAPTURE DURING THE SHOW CHAMP



THE TIMELINE IS FULL WITH THE UPDATES
EVERYBODY WAS SOOOO HAPPY
KYAAAA ~ I STILL CANT STOP TALKING ABOUT IT

WE KNOW THAT THEIR HARD WORKS ARE PAID WITH THIS
SAME TO ALL BABYS




(c) : TVREPORT




DAEHYUN AND YOUNGJAE
TWEETED SOMETHING RIGHT AFTER THE SHOW CHAMPION
AND HIMCHAN TWEETED AT NIGHT

OMG I DON'T KNOW WHAT SHOULD I WRITE ANYMORE
AND I AM SO SORRY THAT EVERYTHING IS IN CAPS LOCK



(c) : OSEN


ACTUALLY I HAVE BEEN STARING AT THE SCREEN 
FOR HOURS
AND I THINK I AM SO TIRED BUT YET HAPPY
THAT I COULD NOT EVEN BRAIN 
ON WHAT SHOULD I DO NEXT

I REALLY HOPE THAT B.A.P CAN GET ENOUGH REST
SOME OF THEM ARE NOT IN A GOOD HEALTH
WE KNOW THAT THEY SLEPT ONLY FOR FEW HOURS

B.A.P 
PLEASE REST !!!
GET WELL SOON <3

I AM GOING TO LOVE THIS FANDOM
AND THESE BOYS

SO HAPPY FOR THEM


TILL NEXT ENTRY EARTHLINGS !

(c) : TV REPORT

* please keep on smiling like this B.A.P :)
We will always supporting you <3


#BAP1004 #BAP1STWIN #BAPWORLDROOKIES #BAP2NDWIN 

Monday, February 10, 2014

wakarimasu ka?




ouh
aku dengar lagu ni masa tulis entry 
kalau nak dgr , klik butang "play" ya :)


entry ni cuma selingan
tak tahu nak buat apa
nak cakap nanti akan sakitkan hati orang
jadi aku menulis

mungkin tak baik sangat la
asyik nak mengomel pasal benda yang tak patut
tapi saja nak tulis
kalau tak betul caranya
minta maaf lah :3

aku tahu aku memang suka bercakap
tak berhenti kadang
( hanya untuk mereka yang aku rasa aku nak bercakap la )
kadang2 ada masa aku memang tak akan bercakap langsung
kalau kau nampak aku macam takde mood nak cakap
baik kau berhenti bercakap dengan aku
kalau tak , nanti mesti kena 'jeling' (stare? ) dengan aku

kenapa tiba2 tulis pasal ni kan?
sebab ada lah tadi
aku tak tahu la nak rasa apa
ada orang minta tolong aku
untuk tnya kawan aku 
macam mana dia muat turun movie
aku cakap lah aku tak tahu
sebab aku tak tgk cerita tu sangat pun

lepas tu tadi aku tunjuk lah kat dia
ada link yang berkaitan
dah la aku nak tunjuk
( sebab aku nampak di twitter ada orang share )
( tapi aku tak la kenal sgt orang tu utk tnya )
( aku malass tnya orang sbnrnya , kbye )

lepas tu tiba2 nak marah pulak
sebab dia kata aku macam buat2 tahu 
pasal benda tu ( muat turun cerita )
sebab aku cakap xkan tiada link langsung
yang boleh digunakan.
aku pun macam -____-

kenapa nak marah aku pulak
kalau dah tau diri sendiri dah tau
tak payah la tanya orang
lepas tu nak marah2

lols
aku rasa aku cakap macam budak kecik
tapi aku tak nafikan la
aku tak suka bercakap dengan situasi macam ni
tu sebab 
kalau aku tak de mood nak cakap
aku biarkan je orang tu cakap sendiri
or kalau tak rasa nak buat orang tu awkward 
cakap sorang2
aku cakap " neh ~ " < Korean word >
maksud dia macam " okay " 

kadang aku rasa tak baik la buat orang macam tu
xpela , nanti harap aku senang nak catch up mood
bila cakap dengan orang
tak tau la macam mana
biarkan je la

macam tadi pun
aku diam je tengok dia
tapi aku cakap lah jugak
" ni yang nak marah2 dah kenapa?"
haha , dia terus diam

apa2 pun
aku nak sambung balik tengok cerita
" I hear your voice "


ja ... mata ne


#BAP1004




* hari ni aku banyak buat kerja sendiri
tak online sangat 
( updated dgn apa yg aku selalu buat )
dan hari ni aku tak bercakap sangat
haha
tak tau nak cakap apa
XP







This is BTOB
short name for Born to Beat
their fanbase name is Melody :)

btw lagu yang di atas tadi
lagu 2nd confession

( I can't resist with their cuteness , aigoo )
XP

okay
untuk sesiapa yang baca
dan dengar lagu tadi
cari la MV yang ada eng sub sekali okay? 
dan tgk sampai habis

~ angyeong ~

Sunday, February 9, 2014

140209 B.A.P - Spy + 1004 [ Angel ] < Stage Comeback > First Sensibility







Hello
this is the next Comeback Stage
by B.A.P today
at Inkigayo

Today's song are SPY 
( 4th track from FIRST SENSIBILITY album )

and 1004 [ Angel ]
( 2nd track from the album - also the title song )



what happened to me was
I want to watch this live
( stream line since I dont have any channel to Korean Channel at my house )
since this song was done at the early part of the show
and the line seems so 'nice' to me
I can't get through the stream line

well its okay
because after few minutes or hours
someone uploaded it I download it straight away

at the moment when I want to update my entry
I tried to search back the video
but it says as
" this video is not available at your country "
I was like " okayyyy , luckily I have downloaded this before "

but I managed to find this video ( posted above )
so yeah
If there is anyone who want to look at it
hope you still can watch it in the future :)




Okay 
Today's performance was deabak!!!
seriously
the fanchant is really loud !!!
Babys , you sure have done a lot
YOU DID A GOOD JOB !!!!!

The style is really different
( I am sure Babys are going to love the stylist for today's performance XP )

and everything was perfect (Y)

Hope I can go to B.A.P's concert after this
B.A.P please come to Malaysiaaaaa !!!
#BAP1004










btw
this is the full song of B.A.P - SPY
with its translation :)

and for those who want to make it as a ringtone
This can be a good start to hear it
Up to you whether you want to use it or not :)
this is linked with it's download link :)









I really need to memorize that fan chant
haha

Anyway
I am so glad that B.A.P is making their comeback
and I managed to follow their paces
since I am still in my holiday
so I still can follow any updates

I can see that we both
( B.A.P and Babys )
are working really hard for this comeback

B.A.P with the whole thing
and Babys is working together to make this album up
together with the voting and encouraging each other
to support B.A.P


Let's be strong together neh ? :)

#BAP1004
#FirstSensibility
#2YearsWithBAP

The chocolate that Daehyun made :)))
[ I think , he wants to eat this alone XP ]




until next entry  <3




Saturday, February 8, 2014

My first birthday present


semalam hari jadi aku yang ke 21
aku tak buat apa sangat
sebab memang selalu mcm tu pun
selalunya tak sambut
haha

tapi aku okay je
sebab mmg tak biasa buat kan
makanya , aku buat apa yang selalunya 
menjadi rutin harian

disebabkan sekarang ni cuti
komputer riba ni memang selalu ada di hadapan mata lah kan

hari ni
8 hb
teman serumah aku
( rumah sewa )
dia text aku
sebentar tadi
( beberapa puluh minit yang lepas )
dia suruh aku bukak asianfanfic
sebab ada benda pelik

( sebab dia ~ nama dia azie ~ aku panggil dia kakak ~)
letak link di dinding ( wall ) aku
jadi susah sikit nak tgk
dia letakkan apa di situ
(disebabkan aku buka di telefon bimbit)

okay
jadi aku pun buka lah
( dekat komputer riba )
lepas tu aku buka link yg di beri
lepas tu aku nampak benda ni
terus rasa nak nangis


ini berada di bahagian "foreword" cerita



ini di akhir cerita 
" Prolog" bahagian satu



aku rasa nak menangis baca cerita ni
sebab kenal watak dalam cerita ni kan
and kak azie tahu aku minat diorang

syaf _ AKTF tu nama aku di sana
kalau ada yang sudi nak baca cerita
silalah * haha / "promote" lah kunun

aku terharu sangat
sebab kak azie siap tulis cerita
sebab aku tahu nak tulis cerita bukan senang
dan dia bagi sebagai hadiah hari jadi

thank you so muchhh !!!

dan sekarang aku teringat kat diorang 
sangat2
( kak ana dan kak azie )
diorang memang roommate yang sekepala
pokok cerita
kalau diorang xde masa kat shah alam
aku tak tau aku macam mana

terima kasih sebab jaga adik yang degil ni
hehe
dan aku akan cuba jadi adik yang baik utk korang
eceh XP
( di seremban nanti pun kitorang duduk serumah lagi )
yeay

okay macam terlebih pulak

tu je nak cerita kat entry ni
tak boleh nak tulis panjang
nanti menangis lagi
LOL

okay saja je macam gimik cerita

tunggu entry berikutnya

( mood : gembira )

140208 B.A.P Comeback Stage ( Music Core ) Bang Bang + 1004 [ Angel ]







Hello everyone
So this is the video for 
B.A.P's schedule today
Which is done at MBC Music Core

The song is Bang Bang 
(the 8th track from the album)

and 1004 [ Angel ]
( title song - 2nd track from the album )

I really love this song
and hoping that they can sing SNS too
but we understand the circumstances
about the song so...
but still i love that SNS song too
( I love all songs actually XP )

so just in addition
this is the full song of Bang Bang

enjoy ^^











Hello " Actor Kim " <3